Kılıçarslan Mh. Kurtuldu Sk. No:4/D Selçuklu/KONYA
(0332) 290 2823
bilgi@beecopter.com.tr

Konya Drone Tamir, Drone Servis

Drone, Satış, Tamir Drone Haberleri ve daha fazlası

Konya Drone Tamir, Drone Servis

Konya Drone Tamir olarak dji marka tüm drone’ ların tamir, bakım, onarım ve servis hizmetini vermekteyiz.  Düşme veya bir kırım sonrası bir çok sorun ile karşılaşılabilirsiniz. Hasar gören parçaya göre tamir maliyeti değişmektedir. Bu yazımızda popular olarak kullanılan dji marka drone modelleri için kaza, düşme, kırım, hasar, kullanım incelikleri gibi konularda genel bilgileri bulabilirsiniz.

En çok tercih edilen Drone modelleri nelerdir?

Drone modellerin de tercih sebepleri kullanım amacına göre değişiyor. Film-Dizi sektöründe, dahvadan çekimler genellikle Inspire 2, Inspire 1, S900, S1000 gibi modeller tercih edilmekte. Kolluk kuvvetlerinde ise kullanılan modeller s1000, Matrice 600 tarzı büyük drone’ lardır. Fotoğrafçıların ve Hobiciler’in tercih ettiği modeller ise daha çok Phantom serileri, Mavic Pro ya da Spark gibi daha  taşınabilir olan modellerdir.

Drone’lar da yaşanan kazaların ve kırımların sebebi Nedir?

Drone’ larda kazalar düşmeye bağlı olarak meydana gelmektedir. Peki drone kazalarının sebeb nedir?  En çok bilinen sebeplerini aşağıda inceledik.

1-Drone’ un Engele Çarpması

En çok karşılaşılan durumlardan bir tanesi uçuş sırasında karşılaşılan engellerdir. Bunlar bir bina, ağaç veya elektrik direkleri olabilir. Özellikle Phantom 4 Pro modeli bir önlem alınmış. Phantom 4 Pro’nun 4 tarafına yerleştirilen bu sensörler sayesinde çarpmaya karşı kullanıcı uyarılıyor ve cihaz engele belirli bir mesafe de duruyor. Phantom 4 Advanced, Mavic Pro modellerinde ise bu sensörler sadece ön kısımda bulunmakta. Önünüze bir engel çıktığın geri doğru bir hamle ile bu engelden kurtulabilirsiniz.

2-Kapalı Mekanlarda Uçuş

Kapalı mekanlar da yapılacak uçuşlar oldukça risklidir. GPS sinyali kapalı olduğu için ATTI modunda uçmak gerekecek. ATTI modunda ise bir çok akıllı uçuş özellikleri çalışmayacak ve kullanım tamamen manuel olacaktır. Bu tarz yerlde uçuş yapabilmek için pilotajınızın üst seviyede olması gerekiyor.

3-Uçuş Modlarının Bilinmemesi

Kullanıcı hatasından kaynaklana bir diğer neden ise uçuş modlarının bilinmemesi. Uçuş modları drone modeline göre değişiklik gösterebilir;  genelde üç tane uçuş mod bulunur:

P-modu (Konumlandırma): P-modu, GPS sinyali güçlü olduğunda en iyi sonucu alır. Uçuş, stabilizasyonu sağlamak, engelleri önlemek veya hareketli nesneleri takip etmek için GPS, stereo Görme Sistemini ve Kızılötesi Algılama Sistemini kullanmaktadır.

S-modu (Spor): Uçuşlar da manevra kazanma değerleri, manevra kabiliyetini arttırmak amacıyla kullanılır. Uçuşta hız limitlerinin maksimum olduğu unutulmamalıdır.

A-modu (Tutum): Diğer 2 uçuş modunun kullanılmadığı durumlarda geçerlidir.

4-Drone Güncelleme Hataları

Belirli dönemler de yapılması istenen güncellemeler de yapacağınız bir hata size ağıra mâl olabilir, Ana kartta meydana gelebilecek bir arıza sebep olabilirsiniz. Bilmiyorsanız emin değilseniz güncelleme işlemini Konya Drone Tamir olarak biz yapmaktayız.

5-Kumpas Kalibrasyon Hatası

Drone’lar da Kumpas pusuladır. Kumpas hatası alıyorsanız uçuşa başlamayınız. Aksi taktir de cihaz havada yönünü bulamıyacak ve tabir-i caizse kafasına göre gezecektir. Bu da önemli bir durumda ve kesinlikle göz ardı edilmemesi gerekir.

Konya Drone Tamir’de Servis Çözümleri

Yukarıda saydığımız hatalar da meydana gelebilecek hasarların çözümleri gelişmiştir. Oldukça pahalı olan drone’ lar için tüm aksaklıklara ve hasarlara ekonomik çözümler zaman içerisinde getirilmiştir.

Gimbal Tamiri: Dji Inspire 1, Dji Inspire 2, Dji Phantom 4 Pro, Dji Phantom 4, Dji Phantom 3, Dji Mavic Pro… Düşmeler de ilk hasarı görecek olan parçadır. Konya Drone Tamir’de en çok işlem gören parçadır. Arızalı olan parçanın değiştirilmesi kolay bir yöntemdir. Ancak bunun yerine arızalı parçayı tamir etmek ise bizim işimzdir.

Anakart Tamiri: Anakartlar da oluşan hasar ve arızaların giderilmesi uzun süren bir işlemdir. En çok karşılaşılan arızalardan biri de “Esc Status Error” arızasıdır.

Peki Nedenleri Nelerdir?

1)Motorun çalışır iken aniden durdurulması

2)Cihazın sert inişi yaparak anakartta hasar oluşturması

3)Kontrolcü ile anakart arasında sinyal bozuklukları

4)Anakart üzerinde bulunan kondansatör arızaları

5)Esc ve drv entegrelerinin uyumsuz çalışması

6)Pervane koruyucuları takılıp çıkarıldığı esnada motorun uzun vida ile delinmesi

7)Kontrolcü güncelleme esnasında kalıcı arızalanması

8)Anakart üzerindeki mosfet arızası

Diğer karşılaşılan Hasarlar;

  •  Ribbon kopmaları,
  •  Gimbal ana kart hasarları,
  • Gimbal kamera hasarları,
  • Gimbal dirsek kırılmaları,
  • Gimbal pich kol hasarları,
  • Gimbal roll hasarları,
  • Gimbal yaw hasarları

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir